Program for Fremtidskonferansen

Enhver konferanse kommer med et detaljert program for hva som står på agendaen, og Fremtidskonferansen er ikke noe unntak. Det er som kjent FpU (Fremskrittspartiets Ungdom) som arrangerer den årlige konferansen, og de sørger for å sette opp et innholdsrikt og variert program som vil fenge de fleste som deltar. Her er det virkelig noe for enhver FpU-er der ute!

Programmet for Fremtidskonferansen varierer naturligvis fra år til år, og FpU sørger for å ha forskjellige temaer på agendaen. Felles for alle konferanser disse ungdommene arrangerer, er at temaet omhandler vår felles fremtid – derav navnet «Fremtidskonferansen». Temaet kan for eksempel være klima, smartbyer eller noe annet som opptar ungdom som engasjerer seg i politikk. Les videre for detaljerte programbeskrivelser!

Program i 2018

I fjor hadde Fremtidskonferansen fokus på Helgeland og hvilke forhold som påvirker dette området fram mot år 2030. For å kaste lys over dette temaet hadde FpU invitert mer enn 40 aktører fra offentlig sektor og norsk næringsliv. De har alle engasjert seg i å finne ut mer om Helgelands fremtid, og konferansen gikk ut på å se nærmere på forskjellige scenarier.

Programmet startet med lunsj klokken 11:30 på Scandic Meyergården. En halvtime senere, klokken 12:00 ble alle deltakerne ønsket varmt velkommen. 12:15 presenterte Anatoli Bourmistrov fra Nord Universitet fire ulike fremtidsscenarier. Det ble videre sett på tiltak som må til for å skape fremtiden deltakerne i FpU ønsker seg, og diverse aksjonspunkter. Det var selvfølgelig forfriskninger og kaffe mellom alle foredragene!

Fremtidskonferansen 2019

I 2019, mellom 13. og 15. februar, ble Fremtidskonferansen avholdt på Nordahl Grieg Videregående skole i Bergen. Temaet i år var «å redde verden», et tema som utvilsomt er hett for øyeblikket – med Greta Thunberg i spissen. Mens det de tidligere årene har handlet mye om klimakrisen, roboter og teknologi, og til og med «fake news», handlet det i år om sosialt entreprenørskap.

Det ble avholdt en rekke spennende workshops som omhandlet nettopp dette temaet, og ungdommene som deltok kunne lære mer om hva slags egenskaper en entreprenør skal ha for å lykkes. Flere entreprenører fra virkeligheten holdt foredrag, og den røde tråden var at sosialt entreprenørskap kan redde verden. Det var mange ungdommer som engasjerte seg i dette temaet, ikke overraskende.

Fremtidskonferansen 2020 – program

Arrangørene bak neste års Fremtidskonferanse har enda ikke publisert programmet, noe som betyr at det foreløpig er ukjent hva konferansen vil handle om. Det blir kanskje fokus på smartbyer eller teknologi som kan gi oss en mer miljøvennlig fremtid med lavere forbruk og bedre klima. Dette er noe FpU-erne virkelig har engasjert seg i de siste månedene. Kanskje vi kan få norske smartbyer?

Klima og miljø er alltid et hett tema, og det har spesielt vært mye snakk om klimaet de siste månedene. Det er derfor ikke usannsynlig at nettopp dette vil være temaet på Fremtidskonferansen i 2020. Vi følger spent med, og er sikre på at konferansen også neste år vil ta opp et tema norsk ungdom brenner for. Hva tror du temaet blir?

Rom for alle FpU-ere

På Fremtidskonferansen er all ungdom – uansett rase, kjønn eller legning – som engasjerer seg i Fremskrittspartiets politikk hjertelig velkomne. Her kan ungdom dele idéer og forslag, og slik komme fram til gode løsninger i fellesskap. Flere hoder gir flere idéer, og det er bra unge mennesker som er politisk engasjert har et sted de kan samles årlig for å snakke om og planlegge fremtiden.

Oppsummering

Fremtidskonferansen har hvert år et nytt og spennende program, og det er hvert år et nytt tema som tas opp. Felles for alle konferansene, er at et tema som omhandler vår felles fremtid tas opp. Dette kan for eksempel være teknologi, smartbyer, klima, miljø eller til og med «fake news». Programmet for 2020 er enda ikke offentliggjort, så det er bare å følge spent med!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.