Om Fremtidskonferansen 2019

Hvert år arrangerer Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) konferansen Fremtidskonferansen, og hvert år er det et nytt tema som står i fokus. Stort sett dreier disse temaene seg om ting som er relevant for fremtiden din, slik som miljø- og klimaspørsmål, eller kanskje hvordan teknologi kan endre fremtiden. Gjengen i FpU har til og med hatt «fake news» («falske nyheter») som tema.

I 2019 hadde Fremtidskonferansen et litt annet tema enn ellers, og omhandlet såkalt sosialt entreprenørskap. I forbindelse med arrangementet ble det avholdt en rekke interessante workshops og boder der ungdom som engasjerer seg i Fremskrittspartiets politikk kunne lære mer om hvilke egenskaper de bør besitte for å bli entreprenører. Tanken er at entreprenørskap kan redde fremtiden og verden i sin helhet.

Spennende og nytt konsept

Leder og ansvarlig for Fremtidskonferansen 2019, Margreta Tveisme, meddeler at sosialt entreprenørskap kan bidra til å redde fremtiden, ettersom entreprenører kommer med nye idéer og etablerer nye selskaper som kan gjøre verden til et bedre sted. Tidligere år har ungdommene latt lærere og andre bestemme innhold på konferansen, mens de selv kun har vært deltakere. I 2019 var det ungdommene selv som stod bak.

Tveisme forklarer at det er mer interessant for ungdommene å lære om noe nytt når de er med på planleggingsprosessen selv. Slik kan de få en innvirkning på innholdet, noe som gjør det morsomt å delta. Denne konferansen har med ungdommenes fremtid å gjøre, noe som betyr at alle kan relatere til innholdet. Fremtidskonferansen har kommet for å bli!

På Nordahl Grieg videregående skole

I 2019 ble Fremtidskonferansen holdt på en relativt ny og moderne skole som ble grunnlagt i 2010 i Bergen, nemlig Nordahl Grieg skole. Med sine 15 000 kvadratmeter er denne skolen mer enn stor nok til å romme en spennende konferanse for ungdom. Skolen er fylkeskommunal og er lokalisert i Ytrebygda bydel, nærmere bestemt på Rå, like i nærheten av Lagunen Storsenter.

Denne flotte skolen har ansvar for opplæring i medisinske og sosiale institusjoner, og har til og med en egen avdeling beregnet på elever som har spesielle utfordringer og behov. Dette kan være knyttet til for eksempel nedsatt syn eller hørsel. Denne skolen har rom for alle, uansett bakgrunn – et perfekt sted for en konferanse som handler om fremtiden med andre ord.

Hvorfor delta på Fremtidskonferansen?

Dersom du bryr deg om fremtiden (hvem gjør vel ikke det?) og er nysgjerrig på hvordan du kan bidra til å påvirke den, kan det å delta på Fremtidskonferansen være en positiv ting. På denne konferansen kan du ikke bare bli bedre kjent med sosialt entreprenørskap – som i 2019 – men også andre spennende temaer, som hvordan IT og energi er med på påvirke utviklingen av smartbyer.

Det er mye som er med å avgjøre vår felles fremtid, både som nasjon og som en samlet verden. Vi har alle et ansvar for å behandle planeten med respekt, og smartbyer kan være med å tilrettelegge for nettopp dette. Dersom dette er et tema du interesserer deg for, kan det absolutt være verdt å følge med på fremtidige konferanser.

Er konferansen noe for deg?

Du trenger ikke være et geni eller over gjennomsnittet interessert i fremtidens teknologi og klima for å kunne delta på Fremtidskonferansen. Dette er en konferanse som passer for alle som ønsker å lære mer om ulike aspekter som kan forme og avgjøre fremtiden. Så hvorfor ikke melde seg på til neste års Fremtidskonferanse? Det er mange spennende foredrag å følge med på hvert år!

Oppsummering

Fremtidskonferansen 2019 ble avholdt på Nordahl Grieg videregående skole i Rå i Bergen. Denne gangen var temaet noe så spesielt som sosialt entreprenørskap, noe som engasjerer mange ungdommer. Tidligere har arrangementet hatt temaer som både «fake news», klima og miljø. Men også entreprenørskap er et viktig tema som er med å forme fremtiden, da entreprenører kommer med nye og spennende idéer!