Hvor arrangeres Fremtidskonferansen?

Enhver konferanse må avholdes et sted der deltakerne enkelt kan samles for å dele gode idéer, og se på lærerike foredrag fra ulike eksperter og andre foredragsholdere. Dette gjelder også Fremtidskonferansen, som avholdes en rekke forskjellige steder. Denne populære konferansen – i regi av FpU – avholdes hvert år ett sted i Norge. I hvilken by dette er, kan variere fra år til år.

Det er selvsagt praktisk å ha konferansen et sted der det er plass til mange nok mennesker, da det er veldig mange FpU-ere som stiller opp. Bare i løpet av én konferanse kan det i tillegg være mer enn 40 foredragsholdere og eksperter, noe som betyr at det skal være god plass og fasiliteter nok for alle som deltar.

Tidligere steder Fremtidskonferansen har blitt avholdt

I 2018 startet Fremtidskonferansen til FpU med en herlig lunsj på Scandic Meyergården. Før en konferanse, er det tross alt viktig å tilføre kroppen litt energi og væske slik at konsentrasjonen er på topp før alle foredragene! Etter lunsjen, møtte alle deltakerne hverandre på Fremskrittspartiets hovedkontor i sentrum av Oslo. Her var det god plass til alle foredragsholdere – både interne og eksterne.

I 2019 ble Fremtidskonferansen avholdt på en av de nyeste videregående skolene i Norge, nemlig Nordahl Grieg videregående. Dette bygget er stort og romslig med moderne fasade og interiør, og rommet uten problemer alle deltakerne og foredragsholderne som dukket opp. I disse lokalene finnes alt som trengs for en vellykket konferanse, inkludert en flott kantine, WC og rom for alle foredragene!

Fasiliteter et konferanselokale bør ha

Før enhver konferanse er det viktig at arrangørene finner et velegnet sted å avholde den. Først og fremst bør lokalet ha en eller annen form for scene eller et podium, der foredragsholder kan snakke til alle i publikum. Det må selvfølgelig også være praktisk tilrettelagt for projektorer og bruk av mikrofon. Det må også være høyttalere i salen eller rommet.

Det skal også være nok sitteplasser for alle deltakerne som dukker opp. FpU er et forholdsvis stort samfunn, og trenger derfor lokaler av relativt stor størrelse. I tillegg til alt dette, må selvfølgelig andre fasiliteter som kantine eller kafeteria være innen rekkevidde, slik at det er mulig å få seg noe å tygge på mellom alle foredragene. WC er selvfølgelig også et must.

Fremtidens Fremtidskonferanser

Det er stor sjanse for at FpU vil benytte mange av de samme lokalene som allerede har blitt tatt i bruk, de neste gangene konferansen skal holdes. For hva er poenget med å endre på en suksessoppskrift? Samtidig er det greit at FpU velger å ha konferansen på forskjellige steder fra år til år, slik at det blir enkelt for ungdom fra hele landet å delta.

Det er tross alt ikke alle ungdommer som har tid eller anledning til å reise til en annen by for å delta. Vi ser for oss at FpU vil ha flere Fremtidskonferanser i Fremskrittspartiets hovedkontor i hovedstaden, da Oslo tross alt er stedet i Norge med flest politisk aktive ungdommer. Det er heller ikke usannsynlig at Nordahl Grieg videregående skole vil benyttes flere ganger.

Husk dette før du deltar på konferansen!

Før du deltar på Fremtidskonferansen, kan det være lurt å ha programmet klart for seg. Dette kan du som regel laste ned i PDF-format før konferansen starter, slik at du hele tiden har programmet klart foran deg. Da vil du hele tiden ha oversikt over hvor konferansene finner sted, og det er lettere å holde oversikt over hvem som skal ha foredrag.

Oppsummering

Fremtidskonferansen avholdes på forskjellige steder, og hvor konferansen er, kan variere fra år til år. Tidligere har konferansen blitt avholdt på Fremskrittspartiets hovedkontor i Oslo sentrum, så vel som på flotte Nordahl Grieg videregående skole i Bergen. Det blir spennende å se hvor fremtidens Fremtidskonferanser vil avholdes. Kanskje de vil bli avholdt på samme sted som tidligere? Vi følger spent med.